We werken schoolbreed in afdelingen:
- praktijkonderwijs (PrO)
- (t)vmbo basis-en kader
- (t)vmbo theoretische leerweg/gemengde leerweg
- (t)havo
- (t)vwo (atheneum & gymnasium)
- KWC-agora
Organisatie van het onderwijs
De leiding van de school berust bij de directie. Het bestuur bij de rector/bestuurder, wie wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht. Binnen elk van de twee gebouwen van de school is de dagelijkse leiding in handen van de conrectoren.
Een groep docenten begeleidt een leerling zo mogelijk twee of drie jaar. “Kennen en gekend worden” ligt hieraan ten grondslag. De leerlingen van een afdeling hebben een vaste plek in het gebouw. Het KWC is daardoor kleinschalig georganiseerd.
De leerwegen
Vmbo-basis/kader en theoretische- en gemengde leerweg en praktijkonderwijs (PrO)*
De afdeling praktijkonderwijs (PrO) leidt op voor werk, met indien
haalbaar een diploma Entree mbo-niveau 1. Het vmbo (brugklas tot en met
de examenklas) leidt in principe op voor het middelbaar beroepsonderwijs
op niveau 2, 3 of 4.
Havo en vwo *
De havo-vwo (brugklas tot en met de examenklas) leidt in
principe op voor het hoger beroepsonderwijs (via havo) en universiteit
(via vwo).
KWC-agora
Binnen de afdeling kunnen alle leerwegen worden gevolgd, met uitzondering van PrO.
Praktijkonderwijs (PrO)
In het PrO worden leerlingen geplaatst die het beste leren door te doen. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen en aanleren van beroepsvaardigheden en competenties. Leerlingen krijgen extra uitleg in kleinere klassen en worden begeleid om zoveel mogelijk zelf verantwoordelijk te worden voor hun eigen leerproces. Bij PrO wordt de helft van de lestijd ingericht met praktische vakken. De theoretische vakken zijn afgestemd op de praktijk.
Als de leerlingen onze school verlaten, hebben ze een goed beeld van wat zij willen en kunnen. Passend bij het niveau van de leerling zijn er verschillende uitstroom-mogelijkheden waaronder het behalen van een Entree mbo niveau1 diploma, PrO-diploma of een PrO-certificaat. De leerlingen krijgen les in het gebouw aan de Gershwinhof. Daar waar mogelijk wordt er met het vmbo samengewerkt.
Basis-en kaderberoepsgerichte leerweg
In het vmbo onderzoeken we welke groep van beroepen het beste bij de leerlingen past. In die vier jaar leren we de leerlingen kennen en de leerling leert zichzelf kennen. Na het vmbo behalen de leerlingen in het mbo een vakdiploma. Het KWC werkt heel nauw samen met ROC Rivor. Beide scholen werken aan een optimale aansluiting van de leerstof op alle niveaus. Iedere leerling krijgt, vanaf de brugklas, een zogeheten loopbaancoach. Dit zijn docenten die leerlingen begeleiden op het gebied van loopbaanoriëntatie, waardoor leerlingen zich meer bewust worden van de ontwikkeling die zij doormaken.
Loopbaancoaches coachen op de te maken keuzes zodat leerlingen zelf hun route bepalen binnen het beroepsgerichte programma in de bovenbouw om zo bij een passende vervolgopleiding uit te komen. Een vmbo-leerling loopt ook een beroepsoriënterende stage.
Leerlingen van het vmbo kunnen ook kiezen voor de tweetalige variant.
Het vmbo kent twee verschillende niveaus:
- basis- en kaderberoepsgerichte leerweg: Het intersectorale vmbo Allround van het KWC bereidt alle leerlingen voor op brede instroommogelijkheden in het mbo. Daarnaast volgen de leerlingen vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, biologie en mens & maatschappij. Een kaderberoepsgericht diploma geeft doorstroommogelijkheden op mbo-niveau 3 en 4 opleidingen; leerlingen die een basisberoepsgericht diploma behalen stromen minimaal in op een niveau 2 opleiding in het mbo.
- theoretische leerweg/gemengde leerweg: onze leerlingen leren naast vakinhoud ook vaardigheden die belangrijk zijn om voorbereid te zijn voor een toekomst waarbij leidinggevende kwaliteiten een onderdeel zijn. Ook de praktische kant wordt belicht, doordat alle leerlingen het vak Allround volgen. Tijdens allround ontwikkel je vaardigheden die van pas komen in toekomstige beroepen. Daar bereiden we ze goed op voor. De meeste leerlingen vervolgen hun opleiding op een mbo op niveau 3 of 4 of gaan naar de havo.
Leerwegondersteuning
Als leerlingen extra ondersteuning nodig hebben omdat er een leerprobleem of een probleem op sociaal-emotioneel gebied is, wordt het dossier van deze leerlingen bekeken door een externe commissie die bepaalt of de leerling voor leerwegondersteuning in aanmerking komt.
Ouders van leerlingen die in aanmerking komen voor het lwoo (Leerwegondersteunend Onderwijs) worden apart geïnformeerd. De meeste leerlingen die onder deze regeling vallen, leren op het niveau van de basisberoepsgerichte leerweg.
Loopbaanoriëntatie (LOB)
Bij alle vakken leren de leerlingen over de verschillende beroepsgroepen. Zo leren ze welke beroepsgroepen bij hen passen en welke niet. Een goede beroepsoriëntatie is nodig om in de bovenbouw van het vmbo goede keuzes te kunnen maken. De leerlingen leren zo veel als mogelijk in de praktijk. Ze zullen dus veel doen en gaan door de jaren heen ook op excursie en op bezoek bij bijvoorbeeld een ROC.
Expertklassen
Cultuur- en sportonderwijs op de KWC-locatie Gershwinhof zijn al jaren een belangrijk onderdeel van de lesprogramma's van de basis- en kaderklassen. Naast de reguliere kunstlessen (drama, beeldende vorming) en bewegingsonderwijs kunnen de leerlingen in klas 1 en 2 kiezen voor extra sport of kunst & cultuurlessen. Deze extra lessen worden gegeven in de zogenaamde Expertklassen.
Beroepsgericht vak
Het vak Dienstverlening en Producten (D&P) wordt in alle leerjaren en op alle vmbo-niveaus aangeboden. Omdat je met dit vak later alle beroepskanten op kunt gebruiken we voor dit vak de werktitel ‘Allround’. Leerlingen worden tevens voorbereid op de keuze voor een passende mbo-richting. Loopbaancoaches helpen met het maken van de goede keuze. Op hét KWC lopen alle leerlingen in leerjaar 3 een beroepsgerichte stage voor het vak D&P.
Het lopen van deze stage is verplicht en maakt deel uit van het examentraject. In klas vier kunnen leerlingen kiezen uit een gevarieerd aanbod van keuzevakken, daarnaast is het mogelijk om een extra beroepsgerichte stage te lopen waardoor het programma goed aansluit bij de loopbaanontwikkeling van de leerling.
Theoretische leerweg/gemengde leerweg
De leerlingen die naar de derde klas tl/gl worden bevorderd, maken een keuze voor een vakkenpakket dat leidt tot een van de uitstroomprofielen. Gedurende het schooljaar wordt daarin een verfijning aangebracht en uiteindelijk kiezen de leerlingen aan het einde van het derde leerjaar hun definitieve vakkenpakket dat past in een van de profielen. Er wordt veel aandacht besteed aan profielkeuze en vakkenpakketkeuze. Op diverse momenten is er voorlichting over de te maken keuzes en alle leerlingen bezoeken de beroepenmarkt in februari waar mbo-opleidingen uit de omgeving vertegenwoordigd zijn. In de vierde klas tl/gl wordt dit proces afgerond en wordt er een keuze gemaakt voor een vervolgopleiding. Ongeveer 85% van de geslaagden stroomt door naar het mbo en ongeveer 15% van de leerlingen zet de opleiding voort op de havo. De tl/gl kent een actieve en betrokken docententeam dat werkt vanuit een positieve benadering. Dit uit zich in leerlingenbetrokkenheid (vlog/blog) en de gezamenlijke KWC-weken. We gebruiken de input van leerlingen om het onderwijs voor hen zo goed en betekenisvol in te richten.
Havo
Op de havo zijn talenten te ontwikkelen, binnen en buiten de lessen, met uitdagingen als de sportklas, internationale projecten of ondernemend onderwijs.
Samen
Contact met leerlingen is heel belangrijk. De mentoren en docenten op de havo gaan graag met de leerlingen in gesprek en helpen daar waar het kan. Ook worden leuke activiteiten georganiseerd waar leerlingen samen plezier hebben, elkaar beter leren kennen en leren samenwerken. Dat begint al met een brugklaskamp aan het begin van het eerste schooljaar als KWC'er. Want als leerlingen het leuk hebben op school en elkaar helpen, presteren ze beter! Zeker als ze het samen doen.
Uitdagingen op de havo
Met een havoadvies starten leerlingen in de kansklas Hv. Leerlingen gaan ontdekken wat ze kunnen en worden uitgedaagd om voor meer te gaan en vakken op een hoger niveau te volgen. Past na twee jaar kansklas de havo het beste bij de leerling, dan gaat de leerling door naar havo 3. Echter, zijn alle vakken op een hoger niveau gevolgd, dan gaat de leerling naar vwo 3. De keus kan ook zijn om op de havo te blijven en een vak versneld te doen, zodat vervroegd examen gedaan kan worden. Het kan allemaal op de havo!
De tweetalige havo
Wil de leerling wereldburgerschap nog een extra draai geven? Dan is tweetalig onderwijs (TTO) in de onderbouw te volgen! De leerling krijgt dan extra Engels en bij bepaalde vakken wordt in het Engels lesgegeven. Er zijn veel uitwisselingen en buitenlandse contacten worden gelegd. Ook is het TTO-junior-certificaat te halen. Daarnaast kunnen leerlingen in klas 3 en 5 een Anglia-certificaat halen.
DE SPORTIEVE HAVO
De sportklas is een klas waarbij extra sport op het rooster staat: in het eerste jaar wekelijks vier lessen bewegingsonderwijs in plaats van twee. Naast deze vier sportlessen zijn er geregeld toernooien of trainingen. In de tweede klas krijgt de sportklas één extra sport-uur. Er wordt kennis gemaakt met veel verschillende sporten en daarnaast worden vaardigheden opgedaan zoals samenwerken, omgaan met verschillen, hulpverlenen, coachen, leiding geven. Van een sportklasser wordt verwacht altijd mee te doen aan de sporttoernooien. Bij de sportklas gaat het om gevarieerder en op hoger niveau sporten en sportief gedrag om hiermee een basis te leggen voor de toekomst.
Vwo
Het atheneum en gymnasium (atheneum met Latijn en Grieks) vormen samen het vwo.
Naast de vele lessen, zoals Engels, Frans en geschiedenis, krijgen leerlingen in de brugklas ook altijd Latijn. Dat wordt in de tweede helft van het schooljaar gegeven aan alle leerlingen op het vwo. Dus ook aan de leerlingen die niet voor het gymnasium hebben gekozen. Op deze manier krijgt elke leerling de kans om te kijken of de gymnasiumrichting geschikt is. Aan het eind van klas 1 kiezen leerlingen of ze in klas 2 en 3 doorgaan op het gymnasium. Naast Latijn volgen leerlingen Grieks. Aan het eind van klas 3 is Latijn en/of Grieks op te nemen in het profiel. Leerlingen doen dan examen in dit vak en ontvangen aan het eind van klas 6 een gymnasiumdiploma. In de lessen Latijn en Grieks wordt ook aandacht besteed aan mythologie en de klassieke oudheid. Daarnaast zijn er excursies naar musea en opgravingen. In het voorexamenjaar wordt de jaarlijkse Romereis georganiseerd.
De klassieke talen vormen een goede basis voor het leren van andere Europese talen. Ook in de overige vakken wordt aandacht besteed aan de relatie tussen onderwerpen uit de vakken en de Grieks-Romeinse wereld. Kennis van Grieks en Latijn en van de klassieke cultuur biedt leerlingen een meerwaarde en is van belang bij sommige vervolgstudies.
Talentprogramma
In de onderbouw van het vwo kunnen leerlingen deelnemen aan het talentprogramma. Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met een onderwerp waarin ze geïnteresseerd zijn, of krijgen ze ondersteuning of verdieping bij het door de leerling gekozen vak. De leerling kiest en bepaalt!
U-Talent
U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en meer dan 50 partnerscholen uit de regio Utrecht. Bij U-Talent krijgen havo- en vwo-leerlingen van alle richtingen (bèta tot alfa-gamma) de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. U-Talent organiseert daartoe, voor leerlingen van aangesloten scholen, activiteiten. Deze activiteiten zijn, onder andere, campusdagen voor de onderbouw, masterclasses van 1 of 2 middagen voor de havo en vwo bovenbouw. Omdat het KWC een ambitieschool is mogen enkele leerlingen deelnemen aan de 2-jarige bovenbouwprogramma’s. Deze programma’s zijn U-Talent Academy (bètaleerlingen 5 en 6 vwo), U-Talent Alfa-academy (leerlingen 5 en 6 vwo met interesse in talen) en U-Talent College (bètaleerlingen 4 en 5 havo). Bij dit 2-jarig programma krijgen leerlingen op reguliere basis verdiepende lessen op het hbo of de universiteit door U-Talentdocenten en wetenschappers. Ook voor docenten zijn er allerlei activiteiten waarbij ze kunnen samenwerken met collega’s en scholing kunnen volgen.
Cambridge Engels en Anglia examens
Alle leerlingen uit het havo/vwo kunnen kennis maken met het zogenaamde Cambridge Engels. In de bovenbouw worden deze lessen aangeboden in de tijd. Het programma maakt gebruik van Brits lesmateriaal dat voorbereidt op een examen Engels dat afgenomen wordt door de Universiteit van Cambridge (Engeland). Iedereen die slaagt, ontvangt het zogenaamd “First Certificate in English”. Of advanced! Per jaar nemen meer dan 400.000 mensen in Europa deel aan deze examens. Daardoor erkennen niet alleen bedrijven maar ook veel onderwijsinstellingen de Cambridge-diploma’s en dit kan voor de bezitters vaak tot bepaalde vrijstellingen en andere voordelen leiden.
Goethe-Examens
Het KWC biedt in de bovenbouw, voor het vak Duits op havo en vwo, de voorbereiding aan op de Goethe-examens. Dit zijn officiële Duitse taalexamens die overal ter wereld worden afgenomen (aan deze examens zijn wel kosten verbonden van circa € 100 - € 130). Het behaalde diploma bevestigt het niveau waarop de Duitse taal beheerst wordt. De examens zijn op verschillende niveaus van het Europees Referentiekader (het ERK). In de bovenbouw op het KWC wordt het certificaat op niveau B1 en B2 aangeboden. De leerlingen die voor de Goethe-examens kiezen, krijgen per week één uur extra Duits waarin alle vaardigheden getraind worden. Extra certificaten op het curriculum vitae van een aankomend student, zoals een Goethe-certificaat, worden steeds belangrijker bij de toelating tot universiteiten. Havoleerlingen kunnen met een dergelijk certificaat op het hbo-vrijstellingen krijgen.
DELF junior
Het KWC biedt voor het vak Frans op het vwo de voorbereiding aan op DELF junior (het Diplôme d’Etudes en Langue Française). DELF-examens zijn officiële Franse taalexamens die overal ter wereld afgenomen worden (aan deze examens zijn wel kosten verbonden). Het behaalde diploma bevestigt het niveau waarop de Franse taal beheerst wordt. Het DELF-certificaat is internationaal erkend en geldt voor het leven. De examens bestaan op verschillende niveaus van het Europees Referentiekader (het ERK). Vanaf de derde klas vwo biedt het KWC niveau A2 aan. In 5 en 6 vwo zijn dat de niveaus B1 en B2. Om aan te geven waar een niveau voor staat: een vwo 6 leerling met niveau B2 krijgt met dat diploma toegang tot het volgen van academisch onderwijs in Franstalige landen.
WON
Het KWC is een WON-School, wetenschap georiënteerd leren daagt leerlingen uit om zich te verwonderen, eigen keuzes te maken, nieuwsgierig te zijn en een kritische houding te hebben. Leerlingen leren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en hiervoor zelf verantwoordelijk te zijn. Leerlingen kunnen zelfs al vanaf de eerste klas af en toe kennismaken met de universiteit: via U-Talent aan de Universiteit Utrecht.
Agora-onderwijs op het KWC
KWC-agora is een leerweg waarbij een leerling op eigen manier, op eigen tempo, maar vooral vanuit eigen motivatie leert. Het begint niet bij lesstof, maar bij interesse en motivatie tot leren.
KWC-agora zorgt ervoor dat een leerling zichzelf leert kennen, zelfstandig wordt, zich optimaal ontwikkelt en daarmee wordt voorbereid op het leven na school. Begeleiding gebeurt niet zo zeer door docenten die uitleggen en beoordelen, maar door coaches die begeleiden vanuit vertrouwen, vrijheid en vreugde. De coach helpt de leerling zijn zelfgekozen doelen te bereiken, die het kind behaalt aan de hand van challenges.
Een challenge is een leervraag die een leerling vanuit zijn of haar intrinsieke motivatie wil onderzoeken. De coach begeleidt de leerling door in gesprek te gaan over onder andere de planning en de moeilijkheden waar de leerling eventueel tegen aan zou kunnen lopen, maar zeker ook waar de uitdagingen liggen. Nadat een challenge volbracht is, vindt er een evaluatie plaats om te reflecteren op wat er goed ging, wat er beter kon, maar vooral wat er geleerd is.
De weg naar het diploma is anders, maar na het behalen van de eindexamens ontvangt iedere KWC-agora-leerling ‘gewoon’ een regulier vmbo-, havo-, of vwo-diploma. Waarbij veel leerlingen vakken afsluiten op een hoger niveau en/of in een eerder leerjaar.
Alle algemene informatie over de afdelingen is terug te lezen op onze website.
Onderbouw
Onder ‘onderbouw’ verstaat hét KWC de eerste drie leerjaren van PrO/havo/vwo/ en de eerste twee leerjaren van het vmbo. De onderbouw kent drie grondgedachten: toepassing, vaardigheden en samenhang.
1. Toepassing: de vakinhoud is levensecht en concreet, de kennis is toepasbaar in de praktijk. De samenleving wordt op die manier de school ingetrokken.
2. Vaardigheden: onze leerlingen leren plannen, samenwerken, een eigen standpunt bepalen en verdedigen, discussiëren, een eigen onderzoek doen, zich oriënteren op een loopbaan, keuzes te maken. De samenleving vraagt om die vaardigheden.
3. Samenhang: onze leerlingen ervaren de samenhang tussen de verschillende vakken. Er kan sprake zijn van overlapping van de leerstof. Soms vult de leerstof van het ene vak de leerstof van het andere vak aan, soms is de leerstof van een vak pas te begrijpen als een ander vak deze ondersteunt. Onze samenleving is een eenheid en is ook niet ingedeeld in vakjes.
Bovenbouw
Onder ‘bovenbouw’ verstaat het KWC de laatste twee leerjaren van PrO/vmbo-b/k en vmbo-tl/gl/havo en de laatste drie leerjaren van het vwo.
De bovenbouw PrO
In de bovenbouw PrO kunnen leerlingen kiezen uit twee richtingen: een Entree diploma (niveau 1 ROC) te halen, om daarna door te kunnen stromen naar niveau 2 opleidingen. Hier kan gekozen worden uit de volgende richtingen, Winkel, Logistiek, Horeca, Dienstverlening en Zorg, ook wel uitstroomprofielen genoemd. De andere richting is uitstroom naar werk. We bereiden leerlingen zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt. Leerlingen gaan diverse stages lopen om te kijken wat bij ze past. Het PrO kan afgerond worden met een Entree diploma, een PrO diploma of een PrO certificaat.
De bovenbouw vmbo- basis/kader
Binnen het programma van de bovenbouw van het vmbo basis- en kader ontdekken leerlingen waar de interesses en kwaliteiten liggen met oog op de nabije toekomst. Naast de verplichte onderdelen van het beroepsgerichte examenprogramma Dienstverlening & producten (werktitel Allround) is er veel ruimte voor het volgen van allerhande keuzevakken binnen de werkvelden Communicatie & Presentatie, Ondernemen, Gastvrijheid, Activiteiten, Zorg en Logistiek & Techniek.
Daarnaast zijn er doorlopende leerlijn programma’s samen met het mbo waarbij in leerjaar 4 de mogelijkheid is om een extra stage te lopen in bv een zorgcentrum of binnen het hotelwezen. Daarmee is al een stukje mbo-onderwijs af te ronden. Met uiteindelijk het vmbo-diploma in de hand ligt de MBO2, 3 en 4 wereld open.
De bovenbouw vmbo-tl/gl
In de bovenbouw tl/gl kan gekozen worden uit 3 profielen: Zorg en Welzijn, Economie en Techniek. Tijdens de loopbaancoachgesprekken worden leerlingen geholpen met het maken van de juiste keuzes voor een vervolgopleiding. De loopbaancoach kijkt samen met de leerling welke vakken en welk profiel het beste aansluit bij de interesses en toekomstbeeld. Daarnaast volgen alle leerlingen het vak Allround, waarmee we de leerlingen de praktische kant laten zien en ervaren. Op deze wijze krijgen de leerlingen een breder beeld krijgen van mogelijke vervolgopleidingen na de tl/gl. Uiteindelijk doen leerlingen op tl- en gl-niveau examen in 6 theorievakken. Het vak tekenen (BTE) is als extra vak te volgen. De doorstoom naar zowel mbo als onze havo is binnen ons aanbod gewaarborgd.
De bovenbouw in havo en vwo
In het derde leerjaar vindt er een oriëntatie plaats op de profielen van de bovenbouw en op de nieuwe vakken die daar gegeven worden waaruit leerlingen kunnen kiezen. Dit gebeurt in het lesprogramma, in de begeleidingsuren en via speciale bijeenkomsten.
Er is een keuze uit vier profielen: Cultuur en maatschappij, Economie en maatschappij, Natuur en gezondheid en Natuur en techniek. In de profielkeuze wordt al enigszins de koers bepaald voor een vervolgstudie. In het vrije deel kiezen de leerlingen minimaal nog één examenvak en modules naar eigen keuze.
Het eind van de schoolloopbaan wordt gekenmerkt door “het Profielwerkstuk”, een groot werkstuk dat betrekking heeft op een of meer vakken waarin de leerling laat zien wat geleerd is, en dat het onderwijs op hbo- of WO-niveau een evident vervolg is.
Examens
Een examencommissie is per 1 augustus 2021 ingesteld, met als belangrijkste taak het borgen van de kwaliteit van de schoolexaminering. In ons examenreglement is meer informatie te lezen, mede over de beoordeling van schoolexamens, maatregelen bij onregelmatigheden en commissie van beroep. Data voor de examens van 2025 is te lezen op de laatste pagina van deze gids
Lesduur en periodisering
Op het KWC wordt gewerkt in lessen van 60 minuten. We proberen de brugklassen altijd het eerste uur te laten starten en in de onderbouw proberen we een zevende lesuur zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het schooljaar verdeeld in vier perioden van circa 10 weken (periode A t/m D). Niet alle vakken worden in elke periode aangeboden. Per periode wordt het rooster gepubliceerd via het roosterprogramma Zermelo en via het programma Somtoday. Toetsroosters, activiteitenroosters, kwt-roosters e.d. worden ook gepubliceerd op onze homepage onder ‘diverse roosters’.
Perioden
A | maandag 26 augustus 2024 tot en met vrijdag 08 november 2024 |
B | maandag 11 november 2024 tot en met vrijdag 31 januari 2025 |
C | maandag 03 februari 2025 tot en met vrijdag 18 april 2025 |
D | maandag 21 april 2025 tot en met vrijdag 11 juli 2025 |
Huiswerkvrij
maandag | 4 november 2024 |
vrijdag | 6 december 2024 |
maandag | 6 januari 2025 |
maandag | 3 maart 2025 |
dinsdag | 6 mei 2025 |
dinsdag | 10 juni 2025 |
Vakantiedata schooljaar 2024 - 2025
Herfstvakantie | zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november 2024 |
Kerstvakantie | zaterdag 21 december 2024 t/m zondag 5 januari 2025 |
Voorjaarsvakantie | zaterdag 22 februari t/m zondag 2 maart 2025 |
Goede Vrijdag | vrijdag 18 april 2025 |
Meivakantie | zaterdag 19 april t/m maandag 5 mei 2025 |
Paasweekend | valt in de meivakantie |
Hemelvaartweekend | donderdag 29 mei t/m zondag 1 juni 2025 |
Data centrale examens 2025
Eerste tijdvak vrijdag 09 mei tot en met maandag 26 mei 2025
Tweede tijdvak dinsdag 17 juni tot en met dinsdag 24 juni 2025
CSE en praktische examens BB en KB dinsdag 01 april tot en met vrijdag 18 april 2025
Roostertijden
lesuur | normaal rooster | verkort rooster |
---|---|---|
1e uur | 08:30 - 09:30 | 08:30 - 09:20 |
2e uur | 09:30 - 10:30 | 09:20 - 10:10 |
pauze | 10:30 - 10:50 | 10:10 - 10:30 |
3e uur | 10:50 - 11:50 | 10:30 - 11:20 |
4e uur | 11:50 - 12:50 | 11:20 - 12:10 |
pauze | 12:50 - 13:15 | 12:10 - 12:30 |
5e uur | 13:15 - 14:15 | 12:30 - 13:20 |
6e uur | 14:15 - 15:15 | 13:20 - 14:10 |
pauze | 15:15 - 15:25 | 14:10 - 14:15 |
7e uur | 15:25 - 16:25 | Vergadertijd 14:15-17:00 |
Dinsdag geen 7e lesuur vanwege vergaderdag.
Urentabellen schooljaar 2024 - 2025
In het overzicht hieronder staan per leerjaar en per afdeling alle urentabellen voor het lopende schooljaar. Een overzicht van alle gebruikte afkortingen staan in het bijgevoegde document.
Klas 1
Urentabel klas 1
Klas 2
Urentabel klas 2
Klas 3 havo en vwo
Urentabel klas 3 H V
Pro klas 3, 4, 5 pro & vmbo basis kader tl/gl klas 3, 4
Urentabel pro klas 3, 4 en 5 & vmbo basis kader en tl/gl klas 3 ,4
havo klas 4, 5 en vwo klas 4, 5, 6
Urentabel havo klas 4, 5 en vwo klas 4, 5, 6
Lessentabellen alle afdelingen
Download hier het overzicht met de lessentabellen van alle afdelingen.